Voit luoda uuden laskun napsauttamalla ylävalikosta Laskutus -> Luo uusi lasku -linkkiä.

Näytölle aukeaa uuden laskun luomislomake. Vasemmassa yläreunassa näkyy laskutettavan asiakkaan tiedot ja oikealla laskun perustiedot.

1. Asiakkaan lisäys laskulle

Voit hakea asiakasrekisterissä olevan asiakkaan klikkaamalla Hae asiakas -näppäintä joka aukaisee hakuikkunan. Hakuikkunalla voit hakea asiakasta nimellä tai hakea listan kaikista asiakkaista napsauttamalla Etsi-näppäintä.

Valitse asiakas laskulle napsauttamalla Valitse asiakas -näppäintä.

Voit muokata asiakkaan tietoja napsauttamalla Muokkaa asiakasta -näppäintä tai luoda kokonaan uuden asiakkaan Uusi asiakas -näppäintä napsauttamalla.

2. Laskun perustietojen muokkaus

Voit muokata laskun perustietoja klikkaamalla lasku-näkymän oikeassa reunasta löytyvällä Muokkaa laskua -näppäintä. HUOM! Laskunumero ja viitenumero luodaan automaattisesti siinä vaiheessa kun lasku merkitään laskutettu-tilaan. Laskun päiväyksen ja eräpäivän voi vaihtaa rivien yhteydessä olevasta kalenteri-kuvakkeesta. Päivät määräytyvät automaattisesti maksuehdon mukaan kun laskun tila muutetaan laskutetuksi jos päiviä ei ole valittu.

3. Tuotteen lisääminen laskulle

Voit lisätä uuden tuotteen laskulle käyttämällä tuotteen hakukenttää. Kirjoita tuotteen nimi hakukenttään ja napsauta Enter-painiketta näppäimistöltäsi tai Etsi-painiketta hakukentän vierestä.

Haku ikkuna aukeaa ja näyttää listan tuotteista.

Voit lisätä tuotteen laskulle Lisää laskulle -näppäintä napsauttamalla. Tuotteen hakutoiminto toimii myös laskun tuoteriveiltä. Kirjoita tuotteen nimi tai tuotenumero tuotenro. tai tuote-kenttää ja napsauta Enter-näppäintä näppäimistöltäsi.

 

 Tuoterivin tiedot ovat vapaasti muokattavissa kun tuote on lisätty laskulle. Voit myös luoda tuoterivin kirjoittamalla tuoteriville haluamasi tuotteen tiedot vaikka tuotetta ei olisi perustettu tuoterekisteriin.

4. Viestin lisääminen laskulle

Voit lisätä laskulle haluamasi viestin kirjoittamalla sen tuoterivien alta löytyvään Viesti-kenttään. Viesti tulostuu laskun alareunaan.

5. Laskun tulostaminen ja lähettäminen

Voit tulostaa tai lähettää laskun asiakkaalle lasku-sivun alareunasta löytyvillä painikkeilla. Tallenna ensin lasku, jonka jälkeen Tulosta, Avaa PDF ja Lähetä sähköpostiin näppäimet aktivoituvat. Tulosta-näppäintä napsauttaessa kysyy ohjelma vielä, että muutetaanko laskun tila Laskutetuksi ja vähennetäänkö tuotteet varastosta.

Lähetä sähköpostiin -näppäintä napsautettaessa ohjelma pyytää vielä tarkistamaan asiakkaan sähköpostiosoitteen ja vahvistuksen sille muutetaanko laskun tila laskutetuksi ja vähennetäänkö tuotteet varastosta.

Kun napsautat Lähetä lasku -näppäintä saat vielä vahvistuksen laskun lähetyksestä.

Palaa ohjeisiin